Denizli | Çivril Belediyesi,denizli, çivril, miryekefalon, ışıklı gölü, tokalı kanyonu, akdağ tabiat parkı, beycesultan höyüğü, miryokefalon savaşı

Çivril belediyesi, dedeköy camii, serbanşah camii, eumenia, ışıklı antik kenti, bayat camii, akköprü, kavakköy köprüsü

Denizli | Çivril Belediyesi,Çivril,belediye,denizli,Miryekefalon

Hızlı Menü
Çivril Belediyesi
Yöresel Yemeklerimiz - Denizli | Çivril Belediyesi
23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI...

Yöresel Yemeklerimiz

BALIK DOLMASI
Malzemeler:
Çapak balığı (kılçıksız büyük bir balık)
1 soğan
Nane
Pul biber
Karabiber
Sıvı yağ
Su
Tuz
Bulgur

Tarif: 
Büyükçe kılçıksız balıkları  doldurabilirsiniz.Öncelik pilavımızı yapıyoruz.
1 soğanı doğrayıp kavurun. Üzerine nane, pulbiber ekleyin. Üzerine bulguru ilave edin. Bulguru göz kararı ayarlayın balığın büyüklüğüne göre. Suyunu ekleyin ve kapağı kapatın. Tuz ekleyin suyunu fazla koymayın ki çok şişmesin biraz diri kalsın daha balıkla pişecek.
Balığın yan kısmından az kesiyoruz cep açar gibi içini hafif tuzlayıp pilavımızla dolduruyoruz. çok doldurmayın şişecekler. Bizim pilavımız arttı pişmesine yakın borcama koyacağız. Pilavı doldurunca iğne iplikle açtığımız cebi dikiyoruz. Üzerini hafif tuzluyoruz. Balığın kafa kısmından pilav taşmasın diye ekmekle bir parça ekmekle kapatabiliriz. Borcamı azcık yağlayın üzerine balığı koyun. Üzerine az bir şey sıvı yağ gezdirin. 180 derece de önceden ısınmış fırında 35-45 dakika pişirin. Fırından çıkarmaya yakın kalan pilavı balığın yanına koyun ve üzerindeki deriyi bıçakla hafif kazıyın. Eti biraz kızarsın. İsteyen derisini de kızartabilir.Arkasını da çevirin kızarsın. Piştikten sonra ipi kesin güzelce servis edin.

BALIK YAHNİSİ
Malzemeler:
4 Adet Balık Filetosu
2 Kaşık Zeytinyağı
1 Adet Soğan
2 Adet Kabak
100 Gr Mantar
1 Kaşık Limon Suyu
1 Çay Kaşığı Tuz
1 Çay Kaşığı Karabiber

Hazırlanışı:
İlk önce yağsız bir tavada balıkları kızartıyoruz. Ardından soğan, kabaklar ve karabiberi karıştırıp mantarla da kavuruyoruz. Üzerine önceden doğradığımız domateslerle limon suyu ve tuz ekleyip pişiriyoruz. Sos hazırladıktan sonra da balıkları ilave edip 5 dakika pişiriyoruz.

BULGURLU PATLICAN AŞI
Malzemeler:
1 adet kuru soğan
2 adet yeşil sivri biber
3 diş sarımsak
1/2 çay bardağı zeytinyağı
2 adet kemer patlıcan
1 adet domates
1/4 adet limonun suyu
1 çay bardağı başbaşı bulgur
1,5 çay bardağı sıcak su
1/2 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı pul biber
1,5 çay kaşığı tuz
1/2 tatlı kaşığı şeker

Yapılışı:
Küçük küpler halinde doğradığınız soğan, ince dilimlenmiş sarımsak ve yeşil biberlerle zeytinyağının yarısını tencereye ekleyerek pişirmeye başlayın. Kısık-orta ateşte yavaş yavaş pişirin. Soğanlar güzelce yumuşadıktan sonra uzunlamasına dörde bölüp doğradığınız patlıcanları ekleyip pişirmeye devam edin. Patlıcanlar hafifçe yumuşamaya başlayınca ocağı orta-yüksek ateşe alın, kalan zeytinyağını ekleyerek ve sürekli karıştırarak pişirmeye devam edin. Domatesi rendeleyerek veya küp küp doğrayarak üzerine ilave edin ve karıştırın. Limonun suyunu sıktıktan sonra tekrar kısık-orta ateşe alın. Üzerine bulguru ilave edin. Son olarak suyu, baharatları ve şekerini de ilave ettikten sonra kapağını kapatın ve 20 dakika kadar da kısık ateşte bu şekilde pişmeye bırakın. Ocaktan aldıktan sonra 20 dakika kadar demlenmesi için dinlendirin. Servis etmeden önce hafifçe karıştırın ardından servis tabaklarına alın. Afiyet olsun.


CENNET HURMASI
Malzemeler:
6Kg Olgunlaşmamış Cennet Elması

Yapılışı:
Dilediğiniz kadar olgunlaşmamış cennet hurmasını yıkayıp suyunu süzdürüp kabuklarını soyalım.Fakat saplarını koparmayalım.Alırken de saplı olmalarına dikkat edelim.Kabuklarını soyduğumuz elmaları kalın bir yün iple saplarından aralıklı olarak bağlayıp bir ipte 5 yada 6 tane olacak şekilde dizelim.Rüzgar alacak fakat çok güneşli olmayan bir yere asıp kurutalım. Havaların sıcaklığına göre kuruma süresi değişebilir.En fazla 1 ay sürer.

CEVİZLİ BAKLAVA
Malzemeler:
2 adet yumurta,
2 yemek kaşığı sirke,
Yarım su bardağı bardağı su,
Yarım çay bardağı sıvı yağ,
Yarım çay kaşığı tuz,
1 çay bardağı süt,
1 paket kabartma tozu,
Aldığı kadar un.
1 su bardağı nişasta (Hamuru aşmak için)
2 su bardağı ceviz içi
300 gram tereyağı

Yapılışı:
Derin bir kapta yumurta, sirke, su, süt, sıvıyağ,kabartma tozu gbi tüm hamur malzemesini karıştırıp, yoğurun. Kulak memesi kıvamında elde ettiğiniz hamurunuzu 20 dakika dinlenmeye bırakın. Dinlenen hamurdan eşit büyüklükte 40 bezeye bölünür. Bezelerin altına üstüne nişasta serpilir ve merdane yardımı ile küçük yufkalar halinde açılıp üst üste konur. 10'ar yufkalı katlar yapmalısınız ve aralarına bolca nişasta serpmelisiniz. 10 katlı ilk grup, merdane yardımı ile tepsi büyüklüğünde açılır ve tepsiye yerleştirilir. Ardından ikinci grup hamur da aynı ölçüde açılır ve tepsideki hamurun üzerine serilir ve üzerine bolca ceviz serpilir. Kalan 10 ar katlı 2 grup hamurda aynı şekilde açılarak tepsiye yerleştirilir ve arzu edilen şekilde kesilir. 
300 gram tereyağı ocakta eritilip dilimlenmiş baklava hamurunun üzerine dökülür. Önceden ısıtılmış 160° fırında, ağır ağır pişiriliryaklaşık 1,5 saat pişirilir. Pişirilen tatlı fırından alınır ve iyice soğuması için oda ısısında bekletilir. Bu sırada şerbet hazırlanır. Tencerede şeker su ve limon kaynatılır. Kaynayan şerbet ılımaya bırakılır. Soğuk tatlının üzerine ılık şerbet dökülür ve şerbetini çekmesi için 2 saat kadar bekletilir. Bu 2 saatin sonunda baklava tüm şerbeti çekmiş olmalı. Afiyet olsun.

ELMA KURUSU
Malzemeler:
2 Kilo Elma

Yapılışı:
Elmalar iyice yıkanır.
Kabuklarını soymadan  elmaları bütün bütün 5-10 dakika sirkeli suda tuttun. Sonra bir kez daha sudan geçirip, 4 e bölüp çekirdekli kısımlarını çıkatın ve dilim dilim kabuklarını soymadan incecik doğrayın. Daha sonra güneşli havada güneş gören bir yere temiz bir örtü serip hepsini birbirlerine değmeyecek şekilde dizin. Ertesi gün renkleri karamaya başlayınca, diğer yüzlerini çevirin. 3.günün sonunda daha sonra nemli kalmasın diye 100 derece ısıtılmış fırında, fırın kağıdına dizip 1 saat daha tutun. Ara sıra bir tahta kaşık yardımıyla her tarafı eşit şekilde kurusun diye karıştırın.Fırından çıkarıp soğuduktan sonra  kavanozlara doldurun. Serin yerde saklanması gerektiğinden buzdolabına koyun.

ERİK KURUSU
Malzemeler:
2,5 Kg Mürdüm Eriği

Yapılışı:
Erikleri ortadan keserek fırın tepsisine diziyoruz. İster güneş gören yere koyabilirsiniz en doğal haliyle yemek istiyorsanız, isterseniz de fırında turbo bölümünde 80 derece de 5 saat içerisinde kurutabilirsiniz. Fırına göre değişkenlik gösterebilir bu yüzden suyunu çekmiş olması önemlidir.

ETLİ BAMYA
Malzemeler:
250 gr küçük boy bamya
150 gr kuzu kuşbaşı
3 adet orta boy olgun domates
13-15 adet küçük diş sarımsak
½ çay bardağı zeytinyağı
½ çay bardağı limon suyu
1 küçük adet soğan
3 çay bardağı su
2 çorba kaşığı zey

Yapılışı:
Önce etimizi 3 çay bardağı su, 1 küçük boy tüm kuru soğan, yarım çay bardağı zeytinyağı ile pişmeye yakın ayarda pişirelim(15-20 dk).Bamyaları kuru halde iken, sakal denilen sap kısmına yakın kalın tüyleri temizleyelim, yıkayıp temiz bir mutfak bezi üzerinde yayarak kurutalım(sapları daha kolay temizlersiniz).Bamyalar kururken, 3 adet domatesi iri küp doğrayalım, sarımsakları temizleyip küçükse tüm, büyükse 2’ye veya 3’e boyuna küçültelim.Kuruyan bamyaları konik şekilde sap kalacak şekilde bamyayı döndürerek bıçak yardımyla temizleyelim(biraz uğraştıran aşama, ancak küt kestiğiniz takdirde sümüklenmeyi ne kadar limon da ekleseniz engelleyemezsiniz, ayrıca sap kısmında kalan konik etli kısmı çok lezzetlidir).Sapları temizlenmiş bamyalar, sarımsak, küp domates, limon suyu ve tuz ile derince bir kapta harmanlayalım (bu aşamayı bir gün önceden hazırlayıp buzdolabında bekletebilirsiniz).Tüm soğanı etinizden ayırın, etinizi pişirdiğiniz yağlı su ve etlerinize; limon, sarımsak, domatesle harmanlanmış bamyalarınızı pişirme tencerenizde ekleyin.Tüm karışıma orta boy tencere için malzeme seviyesinin altında ılık su ekleyin.Yemeğinizi ateşten almaya yakın 2 çorba kaşığı zeytinyağı ekleyin.Kısık ateşte 20-25 dk kadar etleriniz ve bamyanız tam pişinceye kadar pişirin.Afiyet olsun .

GÖMBE
Malzemeler:
2 – 3 adet orta boy bostan patlıcan
5 -6 adet yeşil – kırmızı biber
2 – 3 adet domates
1 adet orta boy kuru soğan
Zeytinyağı
Tuz

Yapılışı:
Fırında veya mangalda patlıcan, domates ve biberler közlenir.  İyice közlendikten sonra kabukları soyulup bir tencereye doğranır. Üzerine 1 adet kuru soğan da küçük küçük doğranır. Göz kararı zeytinyağı ve tuz ilave edilip 15- 20 dakika kadar ocakta pişirilip sıcak sıcak servis yapılır. Dilerseniz közlenmiş ve doğranmış malzemeleri kavanozlara doldurup konserve haline getirebilir ve istediğiniz zaman kullanmak için hazır tutabilirsiniz.


HAMURSUZ 
Malzemeler:
1 su bardağı yoğurt (sulu yoğurt)
1 çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı kabartma tozu (istenilirse 1 çay kaşığı karbonatta kullanılabilir)
Yarım tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
2,5-3 su bardağı un

Üzeri için:
1 yemek kaşığı yoğurt
Susam
Çörek otu
Mavi haşhaş

Yapılışı:
Yoğurma kabımızın içerisine, bütün malzemeleri alıp yoğuralım. Unu kontrollü ekleyelim. Yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
Hamuru iki parçaya bölelim, elimizle yemek tabağı büyüklüğünde açıyoruz.
Yağlanmış yada yağlı kağıt serili tepsimize alalım. İki hamurun üzerine de 1 yemek kaşığı yoğurdu sürüyoruz.
Üzerine şekil verebiliriz susam, çörek otu, mavi haşhaş hangisi varsa üzerine serpiştirelim.
180 derecede üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Sıcak sıcak servis edelim.

HAŞHAŞ SÜRTMESİ
Malzemeler:
1 su bardağı süt
50 g tereyağı
1. 5 su bardağı haşhaş tohumu
3/4-1 su bardağı tozşeker
2 adet çırpılmış yumurta
1 tutam tuz

Yapılışı:
Haşhaş tohumlarını kahve değirmeninde birkaç seferde çekin.Orta ateşte süt, tereyağı, tuz ve şekeri şeker eriyene kadar karıştırın.Yumurtaları köpürene kadar çırpıp sıcak sütlü karşımdan az miktarda içine ilave edip karıştırın.Yumurtalı karışımı sütlü karışıma iki seferde hızlıca karıştırarak ilave edin. Kıvam alıncaya kadar orta ateşte karıştırarak pişirin.En son çekilmiş haşhaş tohumlarını ekleyip iyice karıştırın ve altını kapatın.Kavanoza döküp soğuduğunda buzdolabında muhafaza edin.

HAŞHAŞLI BAZLAMA
Malzemeler:
20 kilo un  (ben buzluğa attığım için çok yaptım unu 20 kilo vardır un siz 5. 4 3 kilodan da yapabilirsiniz ne kadar yapmak isterseniz)
2. çorba kaşığı tuz
1 paket dr. oetker kuru maya
6 7 çaydanlık kadar ılık su

Yapılışı:
1.20 kilo un, büyük leğene elenir, üzerine kuru maya, tuz atılıp ılık suyla yoğururuz ele yapışan hamur olacak, cıvık olacak, üzerine un serpilir, kabardığı belli olsun diye üzeri ne kapak kapatıp mendille sararız 1 saat dinlenir hamur.
2.Sonra büyük tepsiye yada yere mendil serip üzeri unlanır salata tahtasının üzeri unlanır.
3.Porselen tabak tan küçük pazı esiranla, yani hamur kesme aracıyla kesilip un serpili tahtada pazılanıp tepsiye konur hepsini böyle yaparız.
4.Üzerini mendille örteriz hamurun yüzü kayısılanmasın yarım saat de tepside mayalanır bimeks bazlama makinesinde konulup elimizle açtırıp pişiririz.
5.Haşhaşlı bazlamayı da pazıyı porselen tabağı büyüklüğünde açılıp üzerine haşhaş süreriz bir kenarını kapatıp kalan kenarı da kapatırız.
6.Üzerine kare şekil verip kıymalı soğanlı harcı bir kenarına konulur kalan kenarı üzerine kapatıp biraz açarız bazlama makinesine koyup biraz daha açtırınca kapağını kapatıp pişer.

HAŞHAŞLI KATMER
Malzemeler:
1 kg un.
1 tatlı kaşığı toz şeker.
1 çay kaşığı tuz.
21 gr yaş maya (yarım paket).
Hamuru yoğurmak için yeterince ılık su.
1 kase çekilmiş haşhaş.
1 tatlı kaşığı tuz.
1-3 çorba kaşığı tahin.
Yarım su bardağı sıvı yağ.

Yapılışı:
Hamur yoğurma kabına unu eleyin ve ortasını havuz şeklinde açın. Elenmiş unun ortasına maya ve şekeri koyun ve üzerine bir miktar ılık su döküp kabarmasını bekleyin. Maya kabardığı zaman unun etrafına tuzu serpiştirin ve ılık suyu yavaş yavaş ilave ederek hamuru yoğurun. Hamur ele yapışmayan kulak memesi kıvamında olacak, kıvamına gelen hamurun üzerini örtüp mayalanmasını bekleyin. Hamurun kabarmasını beklerken diğer bir yanda haşhaşlı katmerin iç malzemelerini hazırlayın. Katmer içi için dövülmüş, çekilmiş haşhaşı bir derin kaseye alın ve üzerine yarım su bardağı sıvı yağı, tahini ilave edip iyice karıştırın.

Mayalanmış katmer hamurunu alın ve 4 eşit parçaya ayırın ve ayrılan hamurları beze yapıp üzerini örtün (bezelerin üzeri kurumasın diye).Bezelerden birini alın ve açarak inceltin çok ince olmayacak. Acılan hamurun üzerine önceden hazırlanan haşhaş karışımını her yerine gelecek şekilde sürün ve rulo şeklinde kıvırın. Kıvırdığınız hamuru kendi etrafında çevirerek dolayın ve yuvarlak beze haline getirin. Diğer hamur bezeleri aynı şekilde yapın, rulo işlemi bittikten sonra bezenin açmasına sıra geldi. Bezenin birini alıp bir oklava yardımı ile ince olmayacak şekilde istediğiniz boyutta açın. Açtığınız katmer hamurunu bir saç üzerinde veya bir teflon tavada iki yüzü kızarana dek pişirin. Pişen haşhaşlı katmerin üzerini tere yağ ile yağlayın ve bir servis tabağına alın sıcak sıcak servis yapın. Diğer bezeleri aynı şekilde pişirin ve yağlayın servis tabağına alın.

HÜNNAP KURUSU
Malzemeler:
5Kg Taze Hünnap

Yapılışı :
Hünnapları dizerek   tepsiye diziyoruz. İster güneş gören yere koyabilirsiniz en doğal haliyle yemek istiyorsanız, isterseniz de fırında turbo bölümünde 80 derece de 2 saat içerisinde kurutabilirsiniz. Fırına göre değişkenlik gösterebilir bu yüzden takip edilmesi önemlidir.

KAYMAKLI BAKLAVA
Malzemeler:
3 adet rulo kaymak
30 yaprak baklavalık yufka
100 gram tereyağı
250 gram tuzsuz lor peyniri
1 fincan file
antep fıstığı

Şerbeti için:
3 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
5-6 damla limon suyu

Yapılışı:
On beş adet yufkanın aralarına eritilmiş tereyağı sürerek düz bir zemine yayın. Ayrı bir yerde lor peyniri ile kaymağı karıştırın. File antep fıstığını ekleyin. Daha sonra yufkaların üzerine yayın. Kalan 15 adet yufkayı da aralarına tereyağı sürerek diğer yufkaların üzerine yerleştirin. Rulo şeklinde sarıp, yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Kalan tereyağını üzerine sürüp, dilimleyin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında kızarana dek pişirin. Bu arada şerbet için toz şeker ve suyu kaynatın. Ocaktan almaya yakın limon suyu ekleyin. Sıcak baklavanın üzerine ılık şerbeti gezdirip, 15-20 dakika dinlendirin. Toz antep fıstığı serpip, dilediğiniz şekilde süsleyerek seriniz.

KAZ DOLMASI
Malzemeler:
1 adet kaz
Tereyağı 100 gr(2 çorba kaşığı)
Çam fıstığı,4 çorba kaşığı
1 adet küçük boy soğan
Kuzu veya tavuk ciğeri 200 gr
2 bardak et suyu
Tuz
Karabiber
Yenibahar ½ tatlı kaşığı
Kuş üzümü 4 çorba kaşığı
2 su bardağı pirinç
2 tane patates
1 tane havuç

Yapılışı :
Pirinci ayıklayın, bir tencereye koyun. Üzerini birkaç parmak aşacak kadar ılık su ilave edin. İçine birkaç tatlı kaşığı tuz ilave edin, pirinci 2 saat dinlendirin. bu sürenin sonunda, bir süzgece aktarıp, süzülmeye bırakın.
Bu arada soğanı küçük küpler halinde doğrayın.
Pirinci üzerinden soğuk su geçirerek, nişastasının iyice akmasını sağlayın.
Kücük bir tencerede 100 gr tereyağını eritin,yağ kızınca fıstığı ilave edin. birkaç dakika pişirin.Soğanı ilave edin,soğan pembeleşince nohut iriliğinde doğranmış kuzu veya tavuk ciğerini katın..Ciğeri 3-4 dakika yine sık sık karıştırarak pişirin.Et suyu,yenibahar,ve kuşüzümünü koyun.Tuzunu ve biberini ilave edip en son pirinci ekleyin.
tencerenin kapağını kapatıp, kısık ateşte 18–20 dakika suyunu iyice çekene kadar pişirin
Kazın üstünü geçecek kadar su ve tuz ile yumuşayıncaya kadar haşlayın.tencereden fırın kabına alıp,yaptığınız pilavla çok sıkı olmayacak şekilde doldurun.kürdan veya iğne iplikle hafif şekilde tutturun.üzerine fırça ile tereyağı sürün.kenarına patates ve havuç dilimleyip yerleştirin.tuz ve karabiber serpiştirin.1 kepçe kazın haşlama suyundan sebzelerin üzerine gezdirin.180 c fırında kızartın.

KAZLI BULGUR PİLAVI
Malzemeler:
1 kaç parça kaz eti
3 su bardağı bulgur
1 kuru soğan
Bir kaç yeşil biber
1 kaşık salça baharat

Yapılışı:
Kaz etini kaynatıyoruz. Soğanı biberi hafif kızartıyoruz salçayı ekliyoruz. Ardından bulguru ekleyip karıştırıyoruz. Biraz kavurduktan sonra kaz etini kaynattığımız suyu pilavın üzerine döküyoruz. 10 dk kaynattıktan sonra suyunu çekince baharatlarını üzerine serpiyoruz. Kaz etlerini de üzerine koyup demlenmeye bırakıyoruz hafif kabarınca servis yapabilirsiniz afiyet olsun.

KEŞKEK
Keşkek Tarifi İçin Malzemeler:
300 gr dövme buğday
100 gr beyaz nohut
5.5 su bardağı su
750 gr kemikli koyun eti
60 gr tereyağı
Karabiber
Tuz
Kırmızı toz biber

Keşkek Nasıl Yapılır?
Nohut ile buğdayı 2.5 su bardağı su ile bir gece önceden ıslatın ve eti haşlayın.
Nohut ile buğdayın suyunu süzüp ete ilave edin. Ayırdığınız suya 4 bardak daha su ilave edin.
Tereyağının yarısına su, karabiber ve tuzu ekleyip buğday lapa oluncaya kadar yaklaşık 75 dakika pişirin.
Etin kemiklerini ayırıp yemeğin üzerine ilave edin. Keşkeği büyük bir tencereye alın. Tahta kaşıkla ezerek karıştırıp servis tabağına alın.
Üzerine kırmızı pul biberle birlikte kızdırılmış tereyağı gezdirip tatlandırın.Afiyet olsun.

OTLU BÜKME
Malzemeler:
Kibrit kutusu büyüklüğünde yaş maya
Tuz
1 kg un
Otlu içi:
1 kg kuş ekmeği (bazı yörelerdeki adı kadın parmağı, madımak) yada ıspanak
Kırmızı biber
Tuz
Karabiber

Kıymalı iç:
½ Kıyma
1 baş soğan
Baharat
Peynirli İç:
Peynir
Maydanoz
Baharat

Yapılışı:
Kuş ekmeği (otlu veya ıspanak/madımak/pancar yaprağı olabilir) ayıklanarak, yıkanır.
Tencereye yağı konur ve doğranır. Doğranan soğan yağda sararıncaya kadar kavrulur.
Doğranan ot içine ilave edilir ve birlikte pişene kadar kavrulur.
Baharatları ilave edilerek soğuması beklenir.
Etli Ekmek içinin hazırlanması:
Çiğ kıymanın içine ince doğranmış veya rendelenmiş domates, ince kıyılmış biber, tuz ve baharat konulur ve birlikte iyice yoğrulur.
Hazır kavrulmuş kışlık kıymanın içine soğan, ve maydanoz doğranarak ilave edilir.
Daha sonra baharatlar ilave edilir ve iç olarak kullanılabilir.

Ilık suyun içerisine yaG maya konur ve tuz ilave edilerek hamur mayalanır.
Bir veya iki saat dinlendirilen hamur daha sonra pazılanarak yer mayası alınır.
Daha sonra ekmeğin içleri ayrı ayrı hazırlanır.
Yer mayasını alan hamurlar küçük küçük alınır. İçerisine istenilen malzemeler konur.
Ateşte pişirilir ve sıcak iken üzerine tereyağı sürülür.
Daha sonra isteğe göre çay veya ayran ile servis yapılır.

OVMAÇ ÇORBASI
Malzemeler:
1 adet küçük boy soğan
2 çorba kaşığı ayçiçeği yağı
1 çay kaşığı biber salçası ya da kırmızı pul biber
1 su bardağı un
Yarım bardak su
1 tatlı kaşığı tuz
1,5 litre su

Yapılışı:
Küçük bir kuru soğanı küp küp doğrayın ve sıvı yağa dökün. Soğan pembeleştiğinde bir çay kaşığı salça ekleyip karıştırın. Üzerine 1,5 litre su ekleyip kaynatın. Başka bir kapta bir su bardağı una yarım su bardağı su katıp topaklanana kadar karıştırın. Bu karışımı kaynayan harca yavaş yavaş ekleyin. Eklerken diğer yandan karıştırmaya devam edin ve tuzunu ekleyin. 10-15 dakika sonra pişen çorbayı ateşten alın.

TOPALAK AŞI
Malzemeler:
 Yuvalakları hazırlamak için;
1 su bardağı ince bulgur
Yarım su bardağı ince irmik
1 yumurta
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı un
Tuz,kuru nane,kimyon

Pişirmek için;
Sıvıyağ
1 adet yemeklik soğan
Salça

Hazırlanışı:
İnce bulgur az sıcak suyla kabartılır. Biraz soğuması beklenir. Yuvalak malzemelerinin tümü eklenir. Elimizi hafif ıslatarak malzemeleri iyice yoğurmalıyız. Yoğurma işleminden sonra parmak uzunluğunda ve kalınlığında şeritler yapıyoruz. Sonrada onlardan küçük parçalar koparıp, yuvarlıyoruz. Tencereye aldığımız yağ, doğranmış soğan ve salçayı kavurup üzerine su ekliyoruz.Tuzunu da ilave ettiğimiz su kaynayınca, yuvalaklarımızı ilave ediyoruz. 15-20 dk kadar pişiriyoruz. Ve yemeğimiz hazır.Yemeğimizi tabağa aldıktan sonra, damak tadınıza göre sade veya yoğurt ilave ederek servis edin.

YOĞURTLU YAYLA ÇORBASI
Malzemeler:
7 su bardağı su
1 fincan pirinç
1 su bardağı yoğurt
1 yumurta
2 kaşık un
Tuz

Üzeri için:
2 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı sıvı yağ
Nane

Yapılışı:
Suyu tencereye boşaltıp, ocağın altını açın,  pirinçleri yıkayın. Su  ısınınca pirinci ekleyin ve pişmesini beklerken derin bir kasede un, yoğurt ve yumurta üçlüsünü birleştirin. Malzemelerin oda sıcaklığında olması işimizi kolaylaştırır. Karışımı tel çırpıcı ile hızlıca karıştırın ve tencereden sıcak su ekleyin. Bu sırada karıştırmaya devam edin. Pirinç pişince yoğurtlu karışımı tencereye boşaltın. Çorbanın kesilmemesi için en önemli şey su ile yoğurtlu karışımdan birinin soğuk olmaması ve çırpıcı ile sürekli karıştırılmasıdır. Çorbanın altını kısın ara ara karıştırmaya devam edin. Ardından tavada sıvı yağ ile tereyağını eritin üzerine nane dökün ve biraz pişirin. Naneli sosu kaynayan çorbaya dökün 1 dakika daha pişirip altını kapatın. Biraz dinlendikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

YUFKA MUSKASI
Malzemeler:
Yufka ekmek,
Küpecik peyniri veya kavrulmuş kıyma (her ikisi karışık olarak da kullanılabilir)

Yapılışı:
Yufka ekmek ortadan ikiye katlanır. Yarım daire seklindeki yarım yufka yuvarlak kısmından katlama çizgisine doğru boydan boya ikiye katlanır, istenirse üstü tereyağı ile yağlanır. Üzerine küpecik peyniri veya tulum peyniri serpilir (kavrulmuş kıyma ile de yapılabilir). En uç kenardan içe doğru muska seklinde katlanır. Açıkta kalan küçük uç muskanın katının birinin içine sıkıştırılır. Tavada veya sacda hafif ateşte her iki tarafı kızarana kadar pişirilir. İçecekle birlikte sıcak servis yapılır.