Denizli | Çivril Belediyesi,denizli, çivril, miryekefalon, ışıklı gölü, tokalı kanyonu, akdağ tabiat parkı, beycesultan höyüğü, miryokefalon savaşı

Çivril belediyesi, dedeköy camii, serbanşah camii, eumenia, ışıklı antik kenti, bayat camii, akköprü, kavakköy köprüsü

Denizli | Çivril Belediyesi,Çivril,belediye,denizli,Miryekefalon

Hızlı Menü
Çivril Belediyesi
Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü - Denizli | Çivril Belediyesi
23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI...

Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü

Ergun MİLLETSEVER
Tarımsal Hizmetler Müdürü

Çivril Belediye Başkanlığı Tarımsal Hizmetleri Müdürlüğü nün kuruluş, görev ve esasları ile 5393 sayılı Belediye Kanunu ile verilmiş çevre, tarım, orman alanındaki görevlerinin planlanması, geliştirilmesi, desteklenmesi, denetlenmesi ve koordinasyon unun sağlanması. Tarımsal altyapı hizmetleriyle ilgili ilçe sınırları içindeki her türlü talebi yerinde incelemek, gerekli etüt ve projesini hazırlayarak teknik yardımları yapmak ve yaptırmak. Stratejik plan çerçevesinde ilçenin tarımsal gelişimine katkıda bulunmak. Tarımsal hizmetler birimi olarak kamu hizmetlerinin etkin, verimli ve düzenli bir şş ekilde yürütülmesini sağlamaktır.
B-YETKİ, GÖREV VE SORUMLULUKLAR
(1) Kırsal alanlarda tarım ve hayvancılık faaliyetlerinde ekonominin geliştirilmesi ve iş imkânlarının arttırılması, insan kaynaklarının örgütlenmesi ve yerel kalkınma kapasitesinin geliştirilmesi, tarım ve hayvancılık faaliyetlerinde fiziki altyapı hizmetlerinin geliştirilmesi ve yaşam kalitesinin arttırılması, tarım alanlarının korunması ve geliştirilmesini sağlamak. Tarım ve hayvancılık ürünlerinin, işlenmesi, korunması, depolanması ve pazarlanmasının geliştirilmesi için planlama, projelendirme, ihale ve şartnamelerinin hazırlanması ve uygulama çalışmalarının yapılmasını sağlamak. Belediyemizin planlı alanlar tip uygulama imar planındaki tarım alanı olarak belirtilen yerler ile Tarım İlçe Müdürlüğünce tarım alanı olduğuna dair 6360 sayılı Yasa ile mahalleye dönüşen köylerimize tarım ve hayvancılık alanında 5393 sayılı Yasa hükümleri çerçevesinde destek sağlamak. (2) Tarım ve hayvancılık alanlarında envanterleri hazırlamak ve sonuçlarını ilgili kurumlar ile paylaşmak.
(3) Alternatif ürün çeşitliliğini sağlamak için ilçe düzeyinde programlar geliştirmek, tarım ve hayvancılıkla ilgili gerilemeleri önlemek için projeler geliştirip uygulanmasını sağlamak üzere gerektiğinde diğer kuruluşlarla işbirliği yapmak.
(4) Tarım ve hayvancılıkla ilgili tarihi yapı tesislerini korumak, yenilerinin yapılması konusunda ihtiyaçları belirlemek ve ilgili Kurum ve kuruluşları ile projeler geliştirmek.
(5) İlçenin tarım alanlarının, su kaynaklarının, yaylalar ve meraların korunması ve geliştirilmesine destek vermek.
(6) Mülkiyeti Belediyemize ait ekilebilir arazilerin üzerinde tarımsal ve hayvancılık faaliyetleri için örnek projeler yürütmek.
(7) Yöresel ekonomiyi geliştirmek üzere, ürün tanıtım organizasyonları ve festival ve şenliklerinin düzenlenmesini desteklemek.
(8) Marka değeri olan coğrafi işaretli ürünler ile kırsal alanlarda üretilen geleneksel tarım ve hayvancılık ürünlerinin marka olması için projeler geliştirmek ve desteklemek.
(9) Üretici pazar yerlerinin kurulması ve düzenlenmesi konularında ilgili kuruluşlarla işbirliği yapmak.
(10)Tarım ve Hayvancılık ile ilgili konularda zabıta i uygulamalara destek vermek.
(11)İlçemizin tarım ekonomisini geliştirmek için yurt içi ve yurt dışında düzenlenen tarım, hayvancılık, gida sanayi ve turizm fuarlarına ilgili üreticilerin ve firmaların katılımını organize etmek katılmak, tanıtım stantları kurmak.
(12) Müdürlüğün hizmet konularında yurt içindeki ve yurt dışındaki finans kuruluşlarından faydalanmak için projeler geliştirmek, kamu kurumları, özel kuruluşlar ve sivil toplum kuruluşları ile proje ortaklıkları yapmak.
(13) Modern sulama, tarımsal mekanizasyon, bitkisel üretim ve modern şartlarda hayvan yetiştiriciliği yöntemlerinin kullanımına yönelik eğitim programları hazırlamak ve uygulanmasını sağlamak.
(14) Üretici ve tarım işçilerinin sosyal yaşamlarını ve çalışma hayatlarını kolaylaştırıcı çalışmalar yürütmek.
(15) Hayvan ve bitki sağlığı konularında küçük işletmelere (aile çiftçiliği ve hayvancılığı yapanlar) talepleri doğrultusunda teknik personel desteği sağlamak.
(16) Balıkçılığın geliştirilmesi için (avcılık ve kültür balıkçılığı) yapılacak çalışma ve projelere destek vermek.
(17) Her türlü hayvansal üretim ve hayvan sağlığı konusundaki tesislerin (toplu sağım ünitesi, süt soğutma ünitesi, soğuk hava deposu, yem üretim tesisi v.b.) mahalli ve müşterek tesislerin etüt ve projelerini yapmak/yaptırmak.
(18) Tarımsal kooperatiflerin kurulması ve gelişmesinde mevzuatlar çerçevesinde destek sağlamak, kooperatifler ve birliklerin çalışmalarını desteklemek için projeler geliştirmek.
(19) Tarım arazilerinin toplulaştırma hizmetlerinin uygulanması için kamu kurumları ile ortaklaşa çalışmak.
(20) Organik tarım ve iyi tarım uygulamaları konusunda çalışmaların yapılmasına katkı sağlamak,
(21) Mevzuatın ve amirlerin verdiği diğer işleri yerine getirmek,
(22) Belediye sınırları içerisinde tarımsal faaliyetler ile ilgili üretim sürecinde çiftçilere bilgilendirme ve eğitim hizmetleri vermek,
(23) Toprak ve su analizlerinde numunelerin alınması konusunda üreticiye danışmanlık hizmeti vermek,
(24)Tarımsal üretimde alternatif enerji kaynaklarının kullanılması konusunda projeler hazırlanması, üreticilere bu konuda gerekli eğitimlerin verilmesi.
(25) Organik gübre ve gübreleme yöntemlerinin uygulanması ve yaygınlaşması konusunda üreticilerle iş birliği yapmak.
(26) Yerli tohum ve kullanımı ile ilgili çalışmalar yapmak, tohum bankası oluşturmak.