ÇİVRİL’DE ORGANİK TARIM
Ekonomisi 1960 yılı öncesi, tahıl, üzüm, haşhaş ve az miktarda şeker pancarına dayanan ilçe 1960 yılından sonra DSİ ve Toprak Su Hizmetlerinin gelmesiyle hareketli ve güçlü yapıya kavuşmuştur. Her türlü tarımsal ürünler ve hayvancılık yanında pancar, elmacılık, bağcılık, sebzecilik ve su ürünleri önemli gelir kaynağını oluşturmaktadır.
Çivril’de 54.650 dekar alanda 1.676.952 adet meyve veren,1.252.048 adet meyve vermeyen elma ağacı bulunmaktadır. İlçede halen mevcut 41 adet soğuk hava tesisinde 73.370 ton elma depolanmaktadır. Gümüşsu Mahallesi’nde 1.5 ton/saat kapasiteli kiraz şoklama ve boylama tesisi pazarlamada büyük katkılar sağlamaktadır. Ayrıca Akçaköy Mahallesinde bulunan Anadolu Etap Penkon Konsantre tesisinde 32.000 ton/yıl, Kızılcasöğüt Mahallesinde bulunan Arısu Konsantre Tesisinde 7.540 ton/yıl Elma Suyu Konsantresi üretimi gerçekleşmekte olup, bu tesisler hem istihdam hem de ilçe ekonomisine katma değer sağlamaktadır.
Bunların yanı sıra Çivril'de üretilen organik ürünlerin reçelleri de yapılmaktadır.Üzüm ve Elma üretimi dolayısıyla organik elma ve üzüm sirkesi de ürünler arasında yer almaktadır.Ayrıca pekmez üretimi de vazgeçilmez ürünler arasındadır.