Cumhuriyetin 102. yılı Çivril’de düzenlenen fener alayı yürüyüşü ve konserle kutlandı.
Cumhuriyet’in 102. yılı tüm yurtta olduğu gibi Çivril’de de büyük bir coşkuyla kutlandı. Çivril Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlikler kapsamında Fener Alayı yürüyüşü ve konser programı gerçekleştirildi.
Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan vatandaşlar, ellerinde Türk bayrakları ve meşalelerle bando eşliğinde yürüyüş yaptı. Programa Çivril Belediye Başkanı Semih Dere, ilçe protokolü ve çok sayıda vatandaş katıldı. Cumhuriyet Meydanı’ndan başlayan yürüyüş, aynı noktada son buldu.
Yürüyüşün ardından düzenlenen Yakup Kubilay Halk konseri vatandaşlardan büyük ilgi gördü. Alanı dolduran vatandaşlar, ellerindeki bayraklarla şarkılara eşlik etti.
Programda konuşan Çivril Belediye Başkanı Semih Dere, Cumhuriyet’in önemine vurgu yaparak şunları söyledi:
“Bugün, milletimizin bağımsızlık mücadelesinin taçlandığı, halkın iradesinin egemenliğe dönüştüğü en anlamlı günlerden biri olan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızı büyük bir gurur ve coşkuyla kutluyoruz. Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde kurulan Cumhuriyet, sadece bir yönetim biçimi değildir; özgürlüğün, adaletin, eşitliğin ve umutla geleceğe bakmanın adıdır.Cumhuriyet, bir çocuğun gülüşünde, bir annenin duasında, bir gencin hayalinde, bir emekçinin alın terindedir. ‘Kimsesizlerin kimsesi’ olan Cumhuriyet, yalnızca geçmişimizin değil, geleceğimizin de en güçlü teminatıdır. Bu nedenle, Cumhuriyetimizi korumak ve onu geleceğe taşımak, hepimizin en temel görevidir.”
Başkan Dere, konuşmasının devamında Cumhuriyet’in ikinci yüzyılında Atatürk’ün gösterdiği çağdaş uygarlık yolundan sapmadan ilerleyeceklerini belirterek, “Eğer bugün bu topraklarda özgürce nefes alabiliyorsak, bunu Cumhuriyet’e, onun kurucularına ve onu canıyla koruyan kahramanlarımıza borçluyuz. Birlik, beraberlik ve dayanışma içinde daha adil, huzurlu ve güçlü bir Türkiye için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.” dedi.
Başkan Dere, konuşmasını şu sözlerle tamamladı:
“Bu anlamlı gün dolayısıyla başta Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm silah arkadaşlarını ve aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum. Cumhuriyetimizin 102. yılını büyük bir gurur, onur ve coşkuyla kutluyorum.