ŞİİR YARIŞMASININ SONUÇLARI AÇIKLANDI

Çivril Belediyesi ile Çivril İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün birlikte Cabar Katliamının 100. yıldönümü anısına düzenlemiş olduğu Yunan İşgali ve Cabar Şehitlerimiz" konulu şiir yarışmasının sonuçları açıklandı.

ŞİİR YARIŞMASININ SONUÇLARI AÇIKLANDI

Denizli'nin Çivril ilçesinde kültürel faaliyetler aralıksız sürüyor. Bu kapsamda Çivril Belediyesi ile Çivril İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün birlikte Cabar Katliamının 100. yıldönümü anısına düzenlenen Yunan İşgali ve Cabar Şehitlerimiz" konulu şiir yarışmasının sonuçları açıklandı. Milli Mücadele Döneminde Çivril'in  Yunanlılar tarafından işgali, bu işgal sırasında verilen mücadeleler, yaşanan sıkıntılar, yunanlılar tarafından yapılan katliamların unutulmaması ve bu yaşanan acıların yarınlara aktarılmasının amaçlandığı şiir yarışmasına  Tüm yurttan 66 kişi katıldı.  Şiir yarışması seçici kurulu tarafından titizlikle değerlendirildi. Denizli'nin Çivril ilçesine bağlı Cabar Köyü'nde bir katliam gerçekleşti. Yunan askerleri 100 yıl önce Cabar Köyü'nde çoluk çocuk, yaşlı genç, kadın demeden 83 kişiyi yakarak katletti. Yarışmaya  katılan şairlerimizde yaşanan bu katliamı kendi ruh dünyalarında anlamlandırarak dizelere döktü.

Cabar Katliamının 100. yıldönümü anısına düzenlenen şiir yarışmasında birinci İstiklal Neşidesi adlı şiiri ile Yahya Özkök, ikinci Düşü Çalınır Çocukların adlı şiiri ile İbrahim Şaşma olurken, üçüncü Anmaya Geldim şiir ile Murat Tapar oldu.

Yunan Katliamı ve Cabar Şehitlerimiz konulu şiir yarışmasında   dereceye girenlere ödülleri Çivril Belediye Başkanı Niyazi Vural tarafından verilecek.

27.03.2021 16:16