ŞİİR YARIŞMASI

Şiir Yarışması

KONU:  "Yunan İşgali ve Cabar Şehitlerimiz" konulu Şiirler

ŞİİR YARIŞMASINDA AMAÇ :

Milli Mücadele Döneminde İlçemizin Yunanlılar tarafından işgali, bu işgal sırasında verilen mücadeleler, yaşanan sıkıntılar, yunanlılar tarafından yapılan katliamların unutulmaması ve bu yaşanan acıların yarınlara aktarılmasını amaçlıyoruz. Şiir yarışması ile tarihin her döneminde devletine ve yaşadığı topraklara sahip çıkan atalarımız, geçmişten gelen tarihi ve kültürel değerlerine sahip çıkmak, bu değerlerin geleceğe aktarma çabası içerisindeyiz.  Çalışkan, vefakâr, hoşgörülü ve tarihe yön verecek kadar azimli insanların yaşadığı yeşil Çivril'imizde toplumumuzun tüm bireylerine sahip çıkmak için çalışmalar yapıyoruz. Anadolu'nun tapusunun alındığı 17 EYLÜL 1176 yılında ilçemiz sınırlarında kazanılan Miryokefalon Zaferi ile Türk tarihin akışında yön veren topraklar olma onurunu ve gururunu yaşıyoruz. Bu nedenle Çivril Belediyesi tarafından İlçemizin tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerine sahip çıkma ve yarınlara taşıma amacı ile sanatın bir başka ve en önemli estetik formlarından olan şiirle süslenmesi hedefliyoruz. Şairlerimizin, yarışmanın mana ve temasını tamamen kendi ruh dünyalarında anlam bulduracakları dizelere dökmeleri amaçlanmıştır.

ŞİİR YARIŞMASINA KATILMA KOŞULLARI:

·       Yarışmanın konusu; "Yunan İşgali ve Cabar Şehitlerimiz" konulu şiirler olarak belirlenmiştir.

·       Gönderilen şiirlerin altına isim veya rumuz yazılmayacaktır.

·       Yarışmaya katılacak şiirlerin daha önce hiçbir yarışmada ödül almamış ve herhangi bir yerde (basılı olarak) yayımlanmamış olması gerekmektedir.

·       Bir şair, yarışmaya en fazla bir şiir ile katılabilir.

·       Şiirlerde tarz ve ekol sınırlaması yoktur.

·       Gönderilen şiirlerin uzunluğu 100 satırı aşmamalıdır. Daha uzun şiirler değerlendirme dışı bırakılacaktır.

·       Başvurular Belediyemize Beyaz Masaya ve www.civril.bel.tr internet web adresinden yapılacaktır.

·       Yarışmada katılan şiirlerin ve ödül kazanan şiirlerin her türlü yayın hakları Çivril Belediye'ne aittir.

·       Yarışmaya katılan şiirlerden uygun görülenler, ek bir telif hakkı iznine gerek kalmaksızın, Çivril konulu kitapta ve web adresimizde toplanacak ve yayını yapılabilecektir.

·       Yarışma som başvuru tarihi 22 Mart 2021 Pazartesi (Mesai bitimine kadar) olup, sonuçlar 26 Mart 2021 tarihinde açıklanacaktır. Yarışma sonuçları Çivril Belediyesi sosyal  medya  hesapları ve   www. civril.bel.tr adresinin duyurulacaktır.

Değerlendirme Kriterleri:

Yarışmaya başvuran şiirler, Seçici Kurul tarafından belirlenen aşağıdaki kriterlere göre 100 üzerinden puanlama yolu ile değerlendirilecektir.

Yarışmanın konusu olan " Yunan İşgali ve Cabar Şehitlerimiz" şiirde işlenmesi  (20 Puan)

• Özgünlük  (20 Puan)

• Sanatsal değeri   (20 Puan)

• Türk örf, adet ve geleneklerine uygunluk   (20 Puan)

• Türkçe’nin kullanımı ve zenginliği    (20 Puan)

ÖDÜLLER

Birinciye    :  1 adet Cumhuriyet Altını

İkinciye      : 1 adet Yarım Altın

Üçüncüye  :  1 adet Çeyrek Altın

SEÇİCİ KURUL

Sedat AYDIN       (Öğretmen)

Münir SAYHAN   (ÖğretmenYerel Tarih AraştırmacısıYazar)

Mustafa KAYALI (Müezzin Kayyım)

Hüseyin YETİŞ     (Öğretmen)

Ender USTA         (Öğretmen)

Ahmet Fatih ERDEM (Öğretmen)

Yarışma Takvimi:

Yarışmanın Başlangıç tarihi :  26 Şubat 2021

Son Katılım Tarihi                :  22 Mart 2021 Pazartesi (Mesai bitimine kadar)

Sonuç Açıklanma Tarihi      :  26 Mart 2021 Cuma

Ödül Tarihi                            :  02 Nisan 2021 Cuma

E-Posta Adresi                       :  kulturvesosyalisler@civril.bel.tr

Web                                        :  www.civril.bel.tr

Tel                                          :  0 (258) 713 10 08  Dahili 149-173

Yarışma koşullarıyla ilgili bilgi almak ya da başvuruların ulaşıp ulaşmadığını kontrol etmek için Çivril Belediyesi’ne ait aşağıdaki telefon ve e-posta adresinden iletişim kurabilirler.

05.03.2021 08:13