Denizli | Çivril Belediyesi,denizli, çivril, miryekefalon, ışıklı gölü, tokalı kanyonu, akdağ tabiat parkı, beycesultan höyüğü, miryokefalon savaşı

Çivril belediyesi, dedeköy camii, serbanşah camii, eumenia, ışıklı antik kenti, bayat camii, akköprü, kavakköy köprüsü

Denizli | Çivril Belediyesi,Çivril,belediye,denizli,Miryekefalon

Hızlı Menü
Çivril Belediyesi
Denizli | Çivril Belediyesi
23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI...

ÇİVRİL BELEDİYESİ, OSMANLI DÖNEMİ VE CUMHURİYET DÖNEMİ MEZAR TAŞLARINI İNCELEYEN KİTABINI TANITTI

ÇİVRİL BELEDİYESİ, OSMANLI DÖNEMİ VE CUMHURİYET DÖNEMİ MEZAR TAŞLARINI İNCELEYEN KİTABINI TANITTI

Pamukkale Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi tarafından düzenlenen Cumhuriyetimizin 100. Yılına Armağan kitapların tanıtıldığı programda, Çivril Belediyesi tarafından hazırlanan ‘Osmanlı Dönemi ve Osmanlı Geleneğini devam ettiren Cumhuriyet dönemi mezar taşları’ kitabının tanıtımı yapıldı.

Denizli’nin Çivril ilçesinde kültürel faaliyetler tüm hızıyla sürüyor. Bu hususta çalışmalarını sürdüren Çivril Belediyesi yeni bir kitabın daha basımını tamamladı. Geçtiğimiz günlerde Çivril’de kazanılan Miryokefalon Zaferinin 847. Yıldönümü etkinlikleri kapsamında İstanbul Üniversitesi’nden Prof. Dr. Muharrem Kesik’in kaleme aldığı Çivril Belediyesi tarafından bastırılan "Çivril'de Kazanılan Büyük Zafer Miryokefalon 1176" adlı eserin tanıtımı yapılmıştı. Bugünde Pamukkale Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi tarafından düzenlenen Cumhuriyetimizin 100. Yılına Armağan kitapların tanıtıldığı programda, Çivril Belediyesi tarafından hazırlanan  ‘Osmanlı Dönemi ve Osmanlı Geleneğini devam ettiren Cumhuriyet dönemi mezar taşları’ kitabının tanıtımı yapıldı. 

Kitabın hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür eden Çivril Belediye Başkanı Niyazi Vural; “Bu kitap yüz yıllar önce burada yaşayan dede ve atalarımız ile olan bir bağ ve köprü. Osmanlı Dönemi ve Osmanlı Geleneğini devam ettiren Cumhuriyet dönemi mezar taşları ile yaptığımız çalışmanın sonuna geldik ve çalışmanın sonuçlarını bir kitap haline getirerek kültür arşivimize kazandırdık. Kitabımızın hazırlanmasında ve yazılmasında emek veren katkı sağlayan Pamukkale Üniversitesi'nden Prof. Dr. Mustafa Beyazıt, Prof. Dr. Yasemin Beyazıt ve Öğretim Üyesi Meryem Canseven ile Yerel Tarih Araştırmacı Münir Sayhan'a teşekkür ediyorum. Bu kitap özellikle 1921 Yunan İşgali ile bir kısmı yakılan ve yok edilen tarihimize ulaşacak ve geçmişimizle bir köprü kuracak.” dedi.